Adaptacija stanova

Дом Кулина > Projekti > Adaptacija stanova

U okviru projekta „Put od institucije do samostalnog života“ predviđena je adaptacija stanova u objektu koji je projektno namenjen pripremi korisnika za izlazak iz institucije. Radovi su finansirani kao projektno učešće ustanove socijalne zaštite „Dom za smeštaj odraslih lica Kulina“. Važno je napomenuti da je ovom adaptacijom ujedno osnovan i prvi Centar za pripremu korisnika za izlazak iz institucije .

U septembru mesecu 2014. godine sproveden je odabir izvođača i započeta je adaptacija stanova koji su bili u jako lošem stanju i neuslovni za bilo kakvu aktivnost. Tokom jeseni aktivno se radilo na renoviranju stanova sto je rezultovalo: struganjem zidova i plafona kao i nanošenjem odgovarajuće podloge i na kraju krečenjem; demontažom postojećeg poda od parketa i postavljanjem novog; montažom novih radijatora; sređivanjem postojeće stolarije; nabavkom i montažom kompletnog kupatila; sanacijom postojeće vodovodne i kanalizacione mreže; kao i nabavkom novog nameštaja.

Takođe, napravljen je i rampa za invalidska kolica što omogućava nesmetano kretanje naših drugara koji su trenutno u procesu osamostaljivanja.
Adaptacijia stanova za pripremu korisnika za izlazak iz institucije predstvalja veliki korak za sve nas. Uređenje apartmana predstavlja čvrst početak ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva koji teže ka tome da svet postane mesto jednakih mogućnosti za sve.

Realizacijom ove projektne aktivnosti uočava se i paralelni razvojni put koji je prepun izazova za sve nas i koji nam slikama koje slede, kao živim rečima, može pokazati kakav život želimo u budućnosti da živimo.

Calendar
септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930