Посета студената богословског факултета из Београда

Дом Кулина > Posete > Посета студената богословског факултета из Београда

Студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду посетили су 5. марта 2024. године Дом за смештај одраслих лица Кулина и манастир Светог Романа Ђунишког. Студенте су на ово путовање повели проф. др Предраг Драгутиновић и доцент др Ненад Божовић.

У Дому за смештај одраслих лица Кулина студенте Православног богословског факултета срдачно су дочекали в.д. директора Дома – мр Војкан Станојевић, специјалиста доктор медицине – Маја Ћирић, гл. мед. сестра Дома Данијела Петровић, протонамесник Горан Митић и Срђан Станојевић. Директор Дома мр Војкан Станојевић пожелео је топлу добродошлицу и изразио дубоку радост због заинтересованости међу студентима Православног богословског факултета за посету установи попут Дома Кулина, као и за љубав и бригу коју су они том посетом исказали према корисницима Дома.

У отвореном разговору који је уследио мр Станојевић изнео је кратку историју Дома и представио тренутно стање са изричитим нагласком на добрим и хуманим условима у којима корисници Дома живе, посебно назначивши бригу и љубав особља према корисницима једном анегдотом у којој је испричао како они њега и остало особље дочекују раширених руку спремних на загрљај, а не скупљених руку и очију пуних страха. Након мр Станојевића студентима је о самим корисницима и врстама третмана у Дому нешто подробније говорила специјалиста доктор медицине Маја Ћирић рекавши да утицај спољне средине, попут посета, може бити јако благотворан по кориснике, као и да добри и хумани услови у Дому корисницима значајно олакшавају боравак.

Студенти су затим обишли саме кориснике Дома Кулина, посведочивши тако љубав, бригу, пажњу и труд који се према њима исказују. На крају је студентима приказана представа „Маске“ коју су корисници дома извели у крагујевачком позоришту Јоаким Вујић, а која представља сјајан доказ снаге љубави према ближњем. Ова представа инсистира на људском достојанству сваког појединца без обзира на његово здравствено стање, као и поштовању и уважавању које то достојанство захтева.

извор: spc.rs

Calendar
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930