„Delta humanitarni fond“ posetio Dom „Kulina“

Дом Кулина > Donacije > „Delta humanitarni fond“ posetio Dom „Kulina“

U Domu „Kulina“ 2010. godina je počela veoma uspešno. Nekoliko humanitarnih organizacija i poznatih ličnosti je posetilo ovu ustanovu. 19. aprila Dom „Kulina“ posetili su predstavnici „Delta Holding“ organizacije, tačnije predstavnici „Delta humanitarnog fonda“. Razlog posete je početak zajedničke humanitarne akcije, ciji je čilj obezbeđivanje novog sanitetskog vozila, uz pomoć kojeg bi dom nesmetano prevozio korisnike do Kliničkog centra u Nišu. Zajedno sa predstavnicima „Delta humanitarnog fonda“ došao je i poznati glumac Milorad Mandić – Manda. Mandu su sa nestrpljenjem korisnici očekivali celog jutra. Kada je stigao, korisnici su mu se obradovali, prepoznavši ga po liku koji tumači u seriji „Selo gori, a baba se češlja“.

Nakon kraćeg razgovora sa rukovodstvom ustanove, gosti su obišli gotovo sve paviljone, razgovarali sa osobljem doma i korisnicima. Po obilasku paviljona, usledilo je i druženje u zajedničkoj trpezariji, gde su okupljenim korisnicima podeljeni ukusni kolači, koje su gosti doneli. Mandu su korisnici dočekali burnim aplauzom, osmesima, grlili su ga, raspitivali se o likovima iz aktuelne serije, slikali se sa njim.


Na kraju druženja, Manda je povodom posete rekao sledeće:

„Prvi put sam u Kulini, ali to nije moj prvi susret sa decom sa posebnim potrebama, invaliditetima. Kao i pre 20 i više godina, tako i dan danas izražavam veliko poštovanje i divljenje prema ljudima koji se ovde bave korisnicima vrlo stručno, strpljivo i sa puno ljubavi. Moj neki skromni doprinos je da se pojavim tu, kao neko ko je javna ličnost, ko i lično hoće da im da podršku, da se vidi sa tom decom, da na neki način malo učestvuje u delu dana koji oni provode u ovim domovima, jer ovo je njihov svet, oni drugi svet nemaju. To je ono što ja mogu da uradim kao pojedinac. Kao narod i kao država, možemo i moramo da uradimo mnogo više.“

Calendar
септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930