Донација ХО “HELP”

У четвртак, 24.01.2019. године, у управној згради Дома за смештај одраслих лица Кулина, представници организације HELP – Hilfe zur Selbsthilfe у Србији, уручили су сертификат о донацији опреме за унапређење услова и боравка лица смештених у Дому Кулина, у вредности од 1.650.000,00 РСД.

Донација опреме Дому Кулина извршена је у оквиру пројекта „Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана“ који “Help” реализује у сарадњи са циљним градовима и општинама у Србији.

Биохемијски анализатор за лабораторију Дома, кравет за купање лежећих пацијента са механизмом за подизање и спуштање и три медицинска душека, омогућиће овој установи бољу бригу и негу најтеже категорије корисника из Србије, Црне Горе и БиХ, о којима запослени ове установе брину 24 сата дневно.

Због тешког здравственог статуса потребне су честе анализе крви и урина, па ће ова донација у значајној мери убрзати прибављање квалитетнијих резултата биохемијских анализа које ова установа, на годишњем нивоу, уради преко пет хиљада.

О пројекту “Социо-економска стабилност
на западном Балкану”:

Пројекат “Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана“, укупне вредности 3.858,350,44 евра, уз донаторску подршку немачке владе “HELP” реализује од априла 2017. до краја јануара 2019. године. Вредност дела активности у Србији, за шест градова и општина и осам установа за извршење кривичних санкција, износи 1.375.630,00 евра. Компонента економског оснаживања кроз подршку доходовним активностима у Србији реализује се у Лесковцу, Медвеђи, Нишу, Сврљигу, Пироту и Мионици.