Donacija kompanije „Trejs“

Дом Кулина > Donacije > Donacija kompanije „Trejs“

Bugarska kompanija „Trejs“, koja je od januara preuzela preduzeće za puteve Vranje u stečaju, donirala je danas Domu Kulina krevete, komode, posteljinu u vrednosti od dva miliona dinara.

Ova donacija obezbeđena je u saradnji sa organizacijom „Životna pomoć“ iz Vranja.

Zajedno sa donatorima i članovima NVO „Životna pomoć“, Dom Kulina su posetili i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da su započeti razgovori sa Ministarstvom finansija o promeni odgovarajućih zakonskih rešenja koja će humanitarnu pomoć osloboditi bar dela davanja kroz porez ili PDV.

„Moramo naći mehanizam da pokažemo donatorima da brinemo o njima jer oni, dajući humanitarnu pomoć, plaćaju i porez i PDV kao da su ono što daju kupili ili prodali“, rekao je Vulin prilikom posete Doma za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju u Kulini, kod Aleksinca.

Vulin je napomenuo da inicijativu od oslobađanja dela obaveza humanitarne pomoći podržava i premijer Aleksandar Vučić, koji je pokrenuo i akciju za obnovu domova zdravlja, vrtića, škola.

„Zahvaljući njegovom razumevanju u tu akciju ulaze i institucije socijalne zaštite i možemo da se nadamo da će i one učestvovati na konkursu i da će dobiti pomoć države koja im je potrebna“, rekao je Vulin.

Ministar je rekao da su osobe koje su ometene u mentalnom razvoju naša briga i obaveza, ali da su one nešto više od toga, da su one naša životna misija.

„Ne meri se jedno društvo po tome kako žive njegovi najzdraviji i najbogatiji, već kako žive najsiromašniji i najbolesniji. Tako se meri kvalitet jednog društva“, rekao je Vulin pozivajući i ostala preduzeća da se ugledaju na firmu Trejs.

Vulin je najavio nove donacije za Dom u Kulini koji se nalazi na obroncima Malog Jastrepca i koji postoji na toj lokaciji od 1953. godine.

Delatnost doma je smeštaj odraslih i starih lica sa intelektualnim i mentalnim teškoćama gde se trenutno nalazi 327 korisnika o kojima brine 212 radnika različitih profila.

Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Calendar
септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930