Druga Fokus grupa

Дом Кулина > Projekti > Druga Fokus grupa

U okviru projekta „Put od institucije do samostalnog života“ održana je druga po redu fokus grupa pod nazivom „Proces deinstitucionalizacije i transformacije institucije kroz jačanje kapaciteta ključnih aktera i osnaživanje socijalnih servisa“. Projekat se realizuje sa ciljem jačanja kapaciteta ključnih aktera transformacije institucije, deinstitucionalizacije i socijalne inkluzije osoba sa intelektualnim smetnjama u lokalnu zajednicu, a finansiran je od strane Evropske unije u okviru projekta Otvoreni zagrljaj. Fokus grupa je održana u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina 10.11.2014. godine a fokus grupi je prisustvovao stručni tim i direktor doma, kao i predstavnici „Dečjeg srca“.

Za svoj krajnji cilj fokus grupa postavila je operacionalizaciju aktivnosti koje vode ka transformaciji institucije, kao i definisanje jasnih socijalnih usluga koje bi institucija u narednom periodu mogla da razvije, struktuiše i licencira. Takođe, formiran je tim za izradu plana transformacije, koji će napraviti šematski prikaz transformacije a koji će u vidu plakata/panoa biti dostupan svim zaposlenim u ustanovi. Fokus grupa iznela je i plan buduće transformacije kroz prikaz socijalnih usluga, kao i razradu ideja o tome kako bi mogle da funkcionišu i šta je to što doprinosi njihovom razvoju i održivosti.
Aktivnosti fokus grupe zaokružene su pričom i shvatanjem svih prisutnih o važnosti i neophodnosti procesa transformacije institucije ali i uviđanjem da su baš oni, zaposleni radnici, zapravo ključni akteri te transformacije čiji je cilj što bolja preraspodela poslova i uloga u okviru predviđenih usluga.

Calendar
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930