Počela rekonstrukcija paviljona „Pink“

Дом Кулина > Vesti > Počela rekonstrukcija paviljona „Pink“

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je danas Dom za smeštaj odraslih lica u Kulini, gde je otpočela rekonstrukcija paviljona „Pink“, za šta je opredeljeno više od 39 miliona dinara.

„Danas smo otpočeli radove na paviljonu ‘Pink’, u radove smo uložili više od 39 miliona dinara, a na prostoru čitavog aleksinačkog kraja, mislim i na ovaj centar, Gerontološki centar ‘Jelenac’ i na naša domska odeljenja više od 138 miliona dinara“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, za razvoj usluga u zajednici Ministarstvo je odvojilo i isplatilo opštini Aleksinac 5,840 miliona dinara.

„Opština Aleksinac je bez obzira na svoju nerazvijenost jedna od opština sa najvećim brojem usluga u zajednici, opština koja vodi računa o socijalnoj zaštiti. Velikim ulaganjima u sistem socijalne zaštite doći ćemo do licenciranja i do toga da naši korisnici bez obzira na svoj status i razlog svog boravka u ovakvim ustanovama budu zbrinuti na najbolji mogući način“, rekao je Vulin.

Navodeći da država Srbije brine, on je istakao da su u dve godine u institucije socijalne zaštite uložili 1,447 milijarde dinara, a samo za aleksinački kraj 138 miliona dinara.

Komentarišući navode opozicionih partija, koje tvrde da su takve aktivnosti deo izborne kampanje, on je rekao da pre godinu dana, kada niko nije znao da će biti izbora, ili pre dve godine, kada niko nije ni razmišljao o njima, da je donet plan da će se izboriti za licenciranje svih ustanova.

„Pre godinu dana budžetom Vlade Srbije mi smo odredili novac za ovu namenu“, rekao je Vulin, dodajući da je bilo potrebno uraditi idejni projekat, obezbediti sve dozvole, raspisati tendere i javne pozive, svu zakonsku proceduru da do toga dođe.
„Mi smo rekli da život neće stati zato što su izbori. Interesantno je da kada god neko nešto radi u ovoj zemlji odmah se pojave bar dvojica drugih koji objašnjavaju da to što se radi ne treba da se radi i da treba izbegavati svaki rad, jer je svaki rad pogrešan“, naveo je Vulin.

On je, međutim, dodao da je interesantno i da ga niko ne pita, a da bi pravo pitanje trebalo da bude šta se čekalo svih ovih godina i zašto se čekalo da najteži korisnici, nepokretni, nemaju lift. Pitanje je šta se čekalo svih ovih godina, od 2000. na ovamo da se kvalitet života korisnika popravi, dodao je Vulin.

Kako je rekao, to nije bilo zbog novca, jer je njega bilo, kao što ga i sada ima, ali nije bilo interesovanja, jer ti ljudi ne glasaju.

„Mi od Heterlenda nismo uzimali, mi gradimo, oni koji su uzimali novac od Heterlenda, od dece sa posebnim potrebama ne razumeju da mi gradimo i pre i posle i za vreme izborne kampanje zato što treba da popravimo život naših korisnika i ni iz jednog drugog razloga“, rekao je Vulin.

Direktor doma Vojkan Stanojević rekao je da su radovi na renoviranju paviljona „Pink“ danas svečano otvoreni, da je u njegovo renoviranje uloženo 39 miliona dinara, a da je u tom objektu bilo smešteno 46 korisnika – 26 nepokrentih, 14 polupokretnih i šestoro pokretnih.

„Plan je da se pored spavaćih objekata naprave i renoviraju prostorije za radnu terapiju i da se dvorište uredi i sredi“, rekao je on.

Stanojević je dodao da trenutno u domu ima 313 korisnika iz cele Srbije, iz zemalja bivše Jugoslavije o kojima brine 209 radnika svih profila.
On je naveo da je Kulina jedan mali grad koji ima oko 11 hektara površine i sedam paviljona.

Izvor: Počela rekonstrukcija Paviljona PINK

Calendar
септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930