Putujući Guliver 2014

Дом Кулина > Predstave > Putujući Guliver 2014

Mali VELIKI ljudi, zajedno sa dobročiniteljom – Hipo Alpe Adria bankom, već drugu godinu za redom realizuju projekat „Dani kulture za decu u domovima – Putujući Guliver„.

U okviru projekta „Putujući Guliver“ pozorišne trupe gostuju u domovima, od kojih „prave“ prava mala pozorišta, gde deca uživaju „putujući morima“, družeći se sa „indijancima“ i raznim likovima iz bajki.

Manifestacija je proistekla iz potreba dece koja žive u domovima, kako dece sa smetnjama u razvoju, tako i dece bez roditeljskog staranja, za kulturnim dešavanjima. Cilj manifestacije jeste uvesti kulturna dešavanje u domove i na taj način poboljšati socijalizaciju, oobrazovanje i vaspitanje dece kroz pozorišne predstave.

Pozorišne predstave za decu imaju veliku ulogu kao pokretač socijalizacije, obrazovanja i vaspitanja.

Ako govorimo o osobama sa smetnjama u razvoju, koja su smeštana u institucijama socijalne zaštite, njihov izlazak iz domova je često onemogućen ili otežan, zbog čega je potrebno da postoje gostujuće pozorišne predstave, koje će gostovati u svakom domu.

Pozitivna strana gostujućih pozorišta jeste da tada mogu da prisustvuju svi korisnici, a problem oko prevoza ne postoji. Kroz pozorišne predstave korisnicima se predstavljaju razne poznate priče i basne čime ova manifestacija dobija i edukativni karakter, što svakako pozitivno utiče na dalji razvoj korisnika.

Ove godine „Putujući Guliver“ će obići 11 institucija socijalne zaštite.

Dana 08.05.2014. godine, održana je pozorišna predstava u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Predstava je i ove godine naišla na oduševljenje korisnika, koji su aktivno učestvovali u predstavi.

Da i među korisnicima Doma Kulina ima odličnih glumaca, pokazali su i članovi dramske sekcije Doma, pod rukovodstvom radnog terapeuta Nataše Nešić, u predstavi „Svadba čuda„, koja je održana odmah nakon završetka predstave, koju je izvela trupa „Putujući Guliver“.

Želja kako glumaca i organizatora, tako i korisnika, je da ova manifestacija postane tradicionalna i da traje dokle god ima osoba koje žive u domovima.

Calendar
септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930