СЛУЖБЕ

Дом Кулина > СЛУЖБЕ

Defektološka služba radi na socijalizaciji i razvoju psihofizičkih mogućnosti korisnika. Rad ove službe odvija se kroz vaspitni rad i radno okupacione grupe. U radu su angažovana 27 stručna radnika (defektolog, psiholog, radni terapeut, radni instruktor).

Služba socijalnog rada realizuje zadatke na prijemu korisnika, evidenciji i čuvanju dokumentacije o svakog korisniku, sarađuje sa Centrima za socijalni rad, roditeljima i srodnicima korisnika.

Služba zdravstvene zaštite sprovodi preventivnu i kurativnu zaštitu korisnika. U njenom radu angažovan je tim koji čine stalno zaposleni lekari (5), medicinski tehničari (40), fizioterapeut, laboratorijski tehničar i rengen tehničar, kao i veći broj negovatelja.
Dom ima i sopstvenu priručnu apoteku, laboratoriju, ultrazvuk, EKG, zubnu ordinaciju i fizikalnu terapiju. U ustanovi postoji centralna ambulanta u kojoj se zbrinjavaju svi hitni slučajevi.

Služba pravnih poslova – Bavi se izradom opštih akata, administracijom, kadrovskim poslovima, statusnim pitanjima korisnika, zastuplanjem pred sudovima i državnim organima kao i kontaktima sa drugim Centrima za socijlni rad i humanitarnim organizacijama.

Služba finansijskih poslova – Ova služba neposredno učestvuje u poslovima finansijske prirode, vodi kompletnu evidenciju Doma, vrši nabavku životnih namirnica i svih ostalih potreba ustanove i vrši njeno skladištenje po magacinima.

Tehnička služba – Zadužena je za održavanje objekata i opreme. U okviru ove službe postoji i krojačka radionica koja delimično obezbedjuje odeću šivenjem u sopstvenoj režiji, jer je potreba za odećom u Domu izuzetno velika.

Služba za proizvodnju životnih namirnica – Uzgoj i tov svinja tovljenika, koka nosilja i pilića – brojlera, za potrebe ustanove.

Služba za pripremu i disribuciju hrane – Hrana se priprema u sopstvenoj kuhinji Doma i distribuira po paviljonima. Hrana je u pogledu kvantiteta i kvaliteta usklađena sa normativima propisanim za uzrast i vrstu psihofizičkih smetnji korisnika. U kuhinji se deci svakodnevno pripremi po pet obroka (tri glavna i dve užine)

Calendar
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930