Tadić i Šutanovac posetili dom Kulina

Дом Кулина > Posete > Tadić i Šutanovac posetili dom Kulina

Predsednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac i najviši predstavnici Vojske Srbije obišli su dom za smeštaj odraslih „Kulina“, gde su razgovarali sa rukovodstvom te ustanove.

Boris Tadić i Dragan Šutanovac u Kulini

Direktor te ustanove Goran Petković istakao da je pomoć Vojske Srbije u kritičnim momentima u radu Doma bila od ključnog značaja.

„U periodu od avgusta do novembra 2010. godine, posle višemesečnih suša, ostali smo bez pijaće vode, te smo se obratili lokalnim komunalnim preduzećima u Nišu i Aleksincu, ali jednostavno nije bilo kapaciteta, jer su naše potrebe bile velike. Pošto smo se obratili Ministarstvu odbrane, Vojska je stigla i tri meseca nas snabdevala pijaćom vodom“, rekao je Petković.

On je dodao da je Vojske Srbije korisnicima Doma pružila značajnu pomoć i u zimskom periodu.

„U januaru i februaru dva puta smo bili odsečeni od Aleksinca i Niša, a zahvaljujući intervenciji Vojske uspeli smo da dovezemo osnovne životne namirnice, kao i da naše korisnike prebacimo do velikih zdravstvenih centara“, rekao je Petković.

Boris Tadić i Dragan Šutanovac u Kulini

Predstavnici doma „Kulina“ uručili su ministru Šutanovcu zahvalnicu.

Osim predsednika Borisa Tadića i ministra odbrane Dragana Šutanovca, „Kulinu“ su posetili i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i njegov zamenik Milan Bjelica, kao i komandant Kopnene vojske Milan Mojsilović.


Boris Tadić i Dragan Šutanovac u Kulini

Izvor: www.rts.rs

Calendar
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930