Trening za trenere

Дом Кулина > Edukacija > Trening za trenere

U okviru projekta „Put od institucije do samostalnog života“ održan je seminar „Trening za trenere“. Projekat je usmeren ka jačanju kapaciteta ključnih aktera transformacije institucije, deinstitucionalizacije i socijalne inkluzije osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju u lokalnu zajednicu. Projekat finansira Evropska unija u okviru projekta „Otvoreni zagrljaj“. Krajnji cilj projekta je deinstitucionalizacija i socijalna inkluzija osoba sa intelektualnim poteškoćama iz institucije Kulina u integrisanu mrežu socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Edukacija „Trening za trenere“ održana je 30. i 31. avgusta 2014. u sali Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, a njoj su prisustvovali zaposleni doma koji su već prošli osnovni i praktični nivo obuke, te poseduju predznanja za viši nivo edukacije. Cilj ovako organizovane edukacije jeste da se stručnjaci različitih profila institucije obuče za tehnike držanja seminara i prenošenje teorijskog i praktičnog znanja svojim kolegama u instituciji. Na ovaj način se omogućava održivost programa transformacije i deinstitucionalizacije Kuline.

Kao što je planom predviđeno, seminaru je prisustvovalo i bilo aktivno uključeno 16 učesnika. Seminar je osmišljen i koncipiran tako da učesnici kroz aktivno učešće i praktične vežbe savladaju programske sadržaje i veštine prezentovanja.


Prvi dan edukacije je bio više usmeren na usvajanje tehnika za adekvatno prenošenje znanja drugima, instituciju kao socijalnu uslugu i socijalne usluge u zajednici, dok se drugi dan seminara više bazirao na proces transformacije i deinstitucionalizacije kao i veštine prenošenja znanja.

Calendar
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930